אפשרויות ואלטרנטיבות

פסיכיאטרים לא יספרו לך שישנן הרבה אפשרויות טיפול שאינו פסיכיאטרי, בטוחות ויעילות, עבור תהפוכות רגשיות ונפשיות.

בעוד שהחיים מלאים בבעיות שלעיתים עלולות להכריע אותנו, זה חשוב לדעת שפסיכיאטריה, עם האבחונים הבלתי מדעיים והטיפולים המזיקים שלה, היא הדרך הלא נכונה ללכת בה. הטיפול הכי נפוץ שלהם, תרופות פסיכיאטריות, נותן רק כיסוי כימיקלי לבעיות ולסימפטומים; התרופות לא יכולות ואף פעם לא יצליחו לפתור בעיות בחיים. לאחר שהשפעת התרופה פגה, הבעיה המקורית נשארת או אפילו מחמירה. למרות שפסיכיאטרים מסווגים את התרופות שלהם כפתרון לבעיות החיים, בטווח הארוך הן רק מחמירות את המצב.

פתרון אמיתי ראשון הוא, קודם כל, לקבל מידע יותר מהימן לגבי הסכנות שבטיפול פסיכיאטרי, וביחוד תרופתי. למידע בנוגע לתופעות לוואי, היכנס ל- www.cchrint.org/psychdrugdangers.

אז אם טיפול פסיכיאטרי הוא לא התשובה, מה כן?

לפי מומחים בכירים, רוב האנשים עם בעיות נפשיות סובלים למעשה מהפרעות לא פסיכיאטריות שעלולות לגרום למתח רגשי.

אתה יכול לקבל בדיקה גופנית מקיפה מרופא מיומן - לא פסיכיאטר - שיבדוק אפשרות של פציעה או מחלה שהם הבסיס שגורם למצוקה הרגשית.

זה תלוי בך להתעקש על כך - אחרי הכול, זאת הבריאות שלך שעומדת על הפרק. אם הרופא שלך לא יכול או לא מעוניין לבצע בדיקה כזאת, בקש ממנו להפנות אותך למישהו שיכול.

כפי שמייעץ הנוירולוג פרופסור מלקולם הופר, יועץ מדעי ראשי לעמותה הבריטית לחיילים משוחררים ממלחמת המפרץ: "כל סימפטום פיזי, כל סימפטום, יש לחקור אותו לבסיסו לפני שאתה פונה לפסיכיאטריה. בגלל, שאם לא תעשה כך, קרוב לוודאי, שמישהו עם סימפטום של בעיה גופנית אמיתית, יתויג כמי שיש לו סימפטום פסיכיאטרי, שהוא כוזב."

אם אתה רוצה להפסיק לקחת תרופות פסיכיאטריות, מאוד חשוב לעשות זאת תחת פיקוח של רופא מוסמך ומיומן.

קישור לאלטרנטיבות: http://www.cchrint.org/alternatives/

מספר ציטוטים ממומחים צבאיים בנוגע לצורך בתמיכה לא פסיכיאטרית כוללים את הדברים הבאים:

  • "המסר העיקרי לחיילים ולא רק לחיילים אלא לכל אחד שסובל מכל סוג של מחלת נפש כביכול, הוא שיש תקווה. שיש תקווה שם בחוץ. יש פתרונות שם בחוץ. קיימים דברים שיכולים לעזור לך להשיב לעצמך את חייך. שלא יהיו לך מחשבות אובדניות. שלא תשים קץ לחייך. אלא תשיג את חייך בחזרה. לנקות את הגוף שלך. לחזור להיות מי שהיית. תמיד יש פתרון לכל מצב והוא נמצא שם אם תחפש אחריו. וזה לא כולל תרופות פסיכיאטריות." - ד"ר אדוארד פ. גרופ III, מייסד ומנכ"ל, המרכז לריפוי גלובאלי, חיל רגלים לשעבר
  • "אני רוצה שאנשי הצבא האלה ידעו שיש אנשים שכן אכפת להם. ואני רוצה שהם ידעו שאנחנו ממשיכים לומר את האמת בנוגע לתרופות האלה וממשיכים לומר שזה צריך להיפסק. צריך לטפל בהם בצורה הולמת. וצריך להתייחס אליהם כבני אדם, לא כשפני ניסיון, ללא ההתעללות המתמשכת של הקהילה הפסיכיאטרית בצורה הזאת. אני רוצה לראות שהחיילים האלה מקבלים את הכבוד המגיע להם ושהם כל כך ראויים לו." - ג'ויס ריליי, אחות מוסמכת, שירתה כקפטן בחיל האוויר האמריקאי בתמיכה במבצע 'סופה במדבר'.
  • "לחיילים שעדיין משרתים, לפני שאתם מכניסים גלולה לפה שלכם, קראו את ההתוויות, קראו את תופעות הלוואי. ותדעו שקרוב לוודאי שזאת לא התשובה. התרופה תעזור לכם להימנע מלעשות את מה שאתם צריכים לעשות, שזה להיכנס לקשר ולאהוב את האנשים בסביבה ולקבל מהם את אותה האהבה ולנסות לחלוק את זה עם חיילים עמיתים." - ג'ואל קורט, מפקד לשעבר של חיל הרגלים של המרינס ומפקד על רבי-טוראים ואנשי רפואה קרבית של הצבא
  • "אז מה הפתרון? להוציא את הפסיכיאטריה מתחום בריאות הנפש. לא להשאיר אותם בתפקיד... מדוע ההנהגה לא שחררה אותם מהשירות? מפוטרים. מסולקים מהצבא? עם כל אדם אחר, בכל חברה פרטית שממשיכה להיכשל, ההנהגה הולכת הביתה." - בארט בילינגס, דוקטור, סגן אלוף בדימוס ופסיכולוג צבאי לשעבר
הורדות