אנטי-פסיכוטיים: מקרי מוות פתאומיים
בין 2005 ו-2011, שיעור השימוש בתרופה אנטי-פסיכוטית בצבא ארה"ב עלה
שבע מדינות וגם האיחוד האירופאי פרסמו סך של 55 אזהרות אודות השפעות הלוואי המזיקות של תרופות
- 12 אזהרות מפני מוות/מוות פתאומי
- 11 אזהרות על בעיות לב
- 6 אזהרות על תופעות גמילה
- 6 אזהרות על פרכוסים, התקפי לב ורעידות
- 5 אזהרות על סוכרת
http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/antipsychoticsideeffects
התרופה האנטי-פסיכוטית סרוקוול קשורה במיוחד למקרים של דום לב ומוות פתאומי אצל לוחמים משוחררים. "סרוז"ל" כפי שחיילים מכנים אותה, נרשמת לעתים קרובות כדי לטפל בנדודי שינה - התוויה שאין עבורה אישור של המִנהל האמריקאי למזון ותרופות. לא שסוג אחר של תרופה אנטי-פסיכוטית היה עדיף - מחקר שנעשה לאחרונה בז'ורנל הרפואה של ניו-אינגלנד מדווח שכל התרופות במשפחה הזאת מכפילות את הסיכון ללקות בדום לב פתאומי.
וכשתרופות אלה ניתנות למספר רב של אנשי צבא, מה שמתחיל כסיכון יכול להוביל לטרגדיה רחבת היקף. בהתאם לחקירה שניהל הנוירולוג ד"ר פרד באומן ג'וניור, 351 חיילים מתו מדום לב אחרי שבלעו קוקטילים של תרופות שכללו אנטי-פסיכוטיות ונוגדות דיכאון. תופעה זו אינה צירוף מקרים כשמעמידים אותה מול מחקר מ-2004 שמצא רק 59 מקרים של מוות קרדיולוגי לא טראומטי המיוחסים לאימון של מגויסים לצבא ארה"ב מ-1997 עד 2001.
אולם, עם מקרי מוות בלתי מוסברים בכל פינה, פסיכיאטרים ממשיכים לרשום תרופות אנטי-פסיכוטיות כגון 'סרוקוול' בכמויות שיא. בין 2001 ו-2011, הרשות האמריקאית לחיילים משוחררים ומשרד ההגנה הוציאו למעלה מ-850 מיליון דולר על 'סרוקוול', עוד מוקד של רווחי ענק לתעשיית הפסיכו-תרופות על חשבונם של חיילים בשירות פעיל וחיילים משוחררים.