מצילים את הנוער בצ'ילה מפני סימום פסיכיאטרי כפוי

גאלה של יובל ה-50 של CCHR
המפיק/הבמאי קווין מילר מקבל את פרס זכויות האדם של CCHR
פרקליט המדינה של טקסס אנדי ויקרי מקבל את פרס זכויות האדם של CCHR
CCHR עובדת עם המחוקקת מצ'ילה כריסטינה ג'ירארדי (משמאל, למעלה ולמטה) כדי להגיע להורים, למחנכים, למחוקקים עמיתים ולמדיה עם העובדות – מאמצים שהובילו לחוק שהועבר להגן על ילדים מכך שיכריחו אותם לקחת תרופות פסיכיאטריות כדרישה להשתתפותם בבית-הספר.
שתי לוחמות במלחמת מצווה למען זכויות של ילדים והורים עובדות ללא לאות כדי לשנות את החוק בצ'ילה ולהגן על ילדים מפני טיפול פסיכיאטרי כפוי כדרישה מוקדמת להשתתף בבית-הספר.

ב-2005, צ'ילה הכניסה לשימוש את התוכנית הארצית של סינון בבתי-ספר שהיא הגדולה ביותר בעולם, עם יותר ממיליון ילדים שעברו סינון מ-2005 עד 2015. רבים מאותם ילדים שעברו את הסינון הזה קיבלו לאחר מכן מרשם לתרופות פסיכוטרופיות. באופן לא מפתיע, המדינה מדורגת כבעלת שיעורי ההתאבדות הגבוהים ביותר של ילדים בני 15 עד 19 באמריקה הלטינית ומדורגת בתור החמישית הגבוהה ביותר בעולם.

הילדה סוניגה, עוזרת למחוקקת מצ'ילה כריסטינה ג'ירארדי, ידעה שמשהו היה משובש כאשר, במהלך עבודה קהילתית, היא נתקלה בהורים ממורמרים שילדיהם נלקחו לפסיכיאטרים ללא הסכמתם. היא וג'ירארדי גם לקחו זאת לתשומת ליבן כשהן גילו מקרה אחרי מקרה של הורים שקיבלו איומים שילדם לא יוכל להשתתף בבית-הספר אם הוא לא ייקח תרופות פסיכוטרופיות.

הדברים עברו לפסים אישיים כאשר בנה של סוניגה תויג בתור אוטיסט וקיבל מרשם לריטלין. היא החלה לחקור את התרופות ונתקלה בוועדת האזרחים לזכויות האדם (CCHR). עד מהרה היא הורידה את בנה מהתרופות ומצאה פתרונות חלופיים עבורו.

אבל זה לא היה מספיק לעזור רק לבן שלה. היא החלה לסייע לקהילה ולתת הסברה לאחרים. סוניגה וג'ירארדי ערכו סמינרים להורים ומורים בעיר הבירה, סנטיאגו דה צ'ילה. אבל כאשר הורים, שעכשיו היו עם ידע באמתחתם, סירבו לסמם את ילדיהם, הם קיבלו איומים שילדם יסולק מבית-הספר. כך החלה שליחות לשנות את חוקי החינוך בצ'ילה. שתי הנשים אספו תיעוד על העובדות של תרופות פסיכיאטריות והשפעותיהן על ילדים ותדרכו מחוקקים אחרים בצ'ילה, וגם את הציבור. כחלק מקבוצת עבודה פרלמנטרית, הן הציעו תיקונים לחוק החינוך ב-2016. אבל נדרשו הסברה, סמינרים, מדיה ופגישות כדי לפרוץ דרך הענן של מידע מוטעה. בסופו של דבר סוניגה וג'ירארדי הגיעו ליותר מ-2.1 מיליון איש דרך יותר מ-180 סמינרים וראיונות עם המדיה בטלוויזיה הלאומית וב-CNN צ'ילה, ב-CHV Noticias ובערוץ 13. לבסוף, התיקון הראשון עבור בתי-ספר ציבוריים הועבר פה אחד ב-2018, ואחריו תיקונים עבור בתי-ספר פרטיים ב-2019. עכשיו לא ניתן לדרוש מילד לקחת תרופות פסיכיאטריות כתנאי להשתתפותו בבית-הספר. הודות לסוניגה וג'ירארדי, הורים בצ'ילה יכולים לבחור עכשיו את המסלול לטיפול בבריאותו של ילדם.



בעוד שה-ECT עשוי להיראות היום פחות ברוטלי (בתמונה) מאשר בסרט משנות ה-60 'קן הקוקייה', הנזק זהה היום – או גרוע יותר – עקב השימוש בחומרים להרפיית שרירים.

נוקטים פעולה
הצטרף למלחמת המצווה שלנו כדי לעצור את ה-ECT

הצטרף ל-CCHR בהפסקת העיסוק הברברי של טיפול בנזעי חשמל (ECT) – שנקרא גם טיפול בהלם חשמלי – ברחבי העולם. מה שמוסיף לנחיצות להשמיע את קולנו הוא העובדה שאיגוד הפסיכיאטרים האמריקאי המליץ על השימוש ב-ECT על ילדים ובני נוער ש-"לא מגיבים" לתרופות פסיכיאטריות. מינהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את הטיפול בהלם חשמלי לבני נוער מגיל 13 עבור לפחות שלוש "הפרעות", למרות שאין שום ניסויים קליניים מיצרן מכשיר ה-ECT שמוכיחים בטיחות ויעילות.

טיפול בהלם חשמלי הוא טיפול ארכאי שהומצא בשנות ה-30 של המאה ה-20 ששולח זעזועי חשמל לתוך המוח, שגורמים להתקף גרנד מל. יש לזה תופעות לוואי רבות, שכוללות אובדן זיכרון לזמן קצר וארוך, בעיות קוגניטיביות, סימפטומים של מאניה, התקפים ממושכים, בעיות לב, נזק מוחי ואפילו מוות.

CCHR נמצאת במלחמת מצווה כדי לעצור את השימוש ב-ECT ברחבי העולם. למד עוד וחתום על העצומה שלנו ב-cchrint.org/electroshock.


שים קץ להתעללות הפסיכיאטרית

בתור כלב שמירה של תחום בריאות הנפש ללא כוונת רווח, CCHR סומכת על חברויות ותרומות כדי להוציא לפועל את שליחותה לבער הפרות של זכויות האדם בידי הפסיכיאטרים ולנקות את תחום בריאות הנפש. כדי להיות חלק מהתנועה הגדולה ביותר בעולם לשינוי בריאות הנפש, הצטרף לקבוצה שעזרה לחוקק מעל 180 חוקים להגנה על אזרחים מפני עיסוקים פסיכיאטריים מזיקים.

הורדות